سئو چیست ؟ بهینه سازی سایت برای موتورهای جست و جو یا سئو، یک راهکار برای افزایش میزان بازدید کنندگان وب سایت است که از طریق بهبود رتبه در الگوریتم های نتایج موتورهای جست و جو به دست می آید. به بیانی ساده تر، سئو مجموعه ای از راهکار هاست که باعث می شود سایت شما در صفحه ی اول نتایج جست و جوی گوگل قرار بگیرد. در این حالت با سرچ کلماتی خاص و مرتبط با کسب و کار شما ( که به آن ها کی ورد ها یا کلمات کلیدی می گویند ) وب سایت شما در صفحه ی اول نتایج قرار می گیرد، کاربران وارد وب سایت شما شده و با برند یا کسب و کار شما آشنا می شوند.
تحقیقات نشان می دهد که وب سایت هایی که در صفحه اول گوگل قرار دارند، به طور میانگین ۹۵ درصد کلیک ها را دریافت می کنند و در ادامه ترافیک این سایت ها بسیار بالاتر از وب سایت های دیگر است.
روش های متنوعی وجود دارد که با به کارگیری مناسب از هرکدام، شما می توانید اطمینان پیداکنید که محتوای وب سایت تان در صفحه های ابتدایی گوگل قرارمی گیرد.
سوال اصلی این است : سئو چگونه در مسیر بالا بردن رتبه وبسایت به ما کمک خواهد کرد؟ در جواب این سوال می توان گفت که اگر سئوی سایت شما به طور صحیح انجام شود، بازدید سایت شما بهبود پیدا می کند و کیفیت محتوای شما به بالاترین حد خود می رسد.
موتور های جست و جو مانند گوگل، بینگ، یاهو و…. نتایج وب سایت هایی که در نتایج جست و جو ها قرار می گیرند را بر اساس میزان مرتبط بودن مطالب آن صفحه با کلمه ی جست و جو شده و اعتبار صفحه رتبه بندی می کنند. هر صفحه ای که با کلمه ی سرچ شده مرتبط تر بوده و اعتبارش بیشتر باشد، در نتایج بالا تر قرار می گیرد.
گوگل بیش از ۲۰۰ میلیون فاکتور را برای رتبه بندی وب سایت ها در نظر می گیرد. در بعضی از موارد، تمرکز نکردن زیاد روی فاکتور های اصلی رتبه بندی و تنها در نظر گرفتن اهداف گوگل، برای بهینه سازی یک وب سایت نتیجه بخش تر است. فراموش نکنیم که هدف اصلی گوگل، فراهم کردن بهترین پاسخ برای کاربران است.
سئو شامل فعالیت های تخصصی و خلاقانه ای می شود که معمولا به دو بخش ‘Offsite SEO’ و ‘Onsite SEO’ تقسیم می شود. این اصطلاحات به شما در درک این موضوع کمک خواهند کرد که فعالیت هایی که می توان برای بهبود سئو در وب سایت انجام داد را از فعالیت هایی که در بیرون از محیط وب سایت، به بهبود سئوی شما کمک می کنند جدا کنید.
این فعالیت ها بسیار تخصصی هستند و در اغلب موارد برای انجام آن ها در سطح پیشرفته، به یک تیم شامل افراد با استعداد و با مهارت در زمینه های مختلف سئو، نیاز می شود. اما می توان این مهارت ها را به صورت فردی نیز یادگرفت. گزینه دیگر کمک گرفتن از یک آژانس خدمات سئو و مشاوره گرفتن از آن ها در زمینه های مورد نظر است.
Onsite SEO
این بخش از سئو به فعالیت هایی که برای افزایش میزان بازدید و قابل فهم بودن وب سایت انجام می شود اشاره دارد. به طور کلی، به معنای بهینه سازی محتوای وب سایت با هدف دردسترس بودن وب سایت برای کاربران و دادن پاسخی مرتبط و Onsite SEO تخصصی به سوال آن ها است. بعضی از با اهمیت ترین فعالیت های این بخش عبارت است از:
لازم به ذکر است که فهرست بالا تنها تعداد کمی از فعالیت های Onsite SEO را به طور کلی شامل می شود.
Offsite SEO
این بخش از سئو به فعالیت هایی اشاره می کند که برای افزایش میزان بازدید و قابل فهم بودن وب سایت، در خارج از محیط سایت انجام می شود. این بخش معمولا با اصطلاح “لینک سازی” معرفی می شود. لینک سازی به تعداد لینک هایی که از دیگر وب سایت ها به سایت شما وجود دارند، و برای گوگل به عنوان نشانه ای از معتبر بودن وب سایت شما به حساب می آید، گفته می شود.
بعضی از فعالیت های متداول این بخش عبارت است از:
حالا که فهمیدیم سئو چیست و به یک تعریف کلی از بخش های مختلف آن رسیدیم، وقت آن است که منابع اصلی آموزش آن را نیز بدانیم. برای یادگیری اصول سئو، منابع بسیار زیادی وجود دارد؛ اما ما منابع زیر را به شما پیشنهاد می کنیم:
نگاراد یک تیم ارائه دهنده خدمات دیجیتال مارکتینگ، نظیر سئو است که تجربه های بسیار موفقی در زمینه ی سئوی سایت ها، به خصوص در بیزینس های رقابتی را داراست. ما برای انجام این کار، از تکنیک های منحصر به هر بیزینس و برندی استفاده می کنیم. اگر می خواهید درباره اینکه چگونه سئو می تواند به توسعه بیزینس شما کمک کند تماس بگیرید.